Fonott kalcs
Hozzvalk:
-
270 ml tej
-
11 gr leszt
-
pici kristlycukor (ezek egy kis bgrbe mennek kln)
-
100 gr kristlycukor
-
15 gr vanilincukor
-
60 gr margarin
-
2 tojs srgja (tlban kikeverem)
-
100 gr rtesliszt
-
560 gr sima liszt
-
pici s
-
15 gr olaj
-
1 egsz tojs felverve a kenshez
Elkszts
Felfuttatom a langyos kristlycurkos tejben az lesztt. Egy nagy tlban kikeverem a kristlycukrot, a vanilincukrot, a margarint s a 2 tojs srgjt. Majd hozzntm a liszteket tszitlva, a st, olajat, vgl a felfutott lesztt. Majd j alaposan sszedolgozom, s kelesztem meleg helyen egy rt. Utna hat fel szelem a tsztt, s hat kis vkony hengert sodrok. Majd hrmat sszefonok, s a msik maradk htmat is sszefonom. gy lett kt fonatom. Aztn stpaprral kiblelt tepsibe teszem az egyik fonatot, majd rtszem a msik fonatomat. Teht egyik rajt van a msikon. gy kelesztem mg fl rt.
Zanym krdsre itt is vlaszolvn a tepsim: 20x30 centis, s a fala nincs egszen 4 cm. Azrt teszem ekkorba, hogy felfel jjjn a tszta, ne pedig oldalra. gy lesz magas, nem pedig lapsi s szles.
Majd megkenem egy felvert tojssal, s 10 percig nagy lngon stm, majd fl rig kis lngon. Vigyzzunk, nehogy meggessk!!
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|