Feketeerdő torta / Joghurtkrémes torta
Vigyázat! a torta "félédes" szájúaknak lett továbbfejlesztve, aki édesen szereti, tegyen bele kevesebb kakaót és több cukrot a krémbe is és a tésztába is.
Hozzávalók:
Tészta:
-
6 tojás sárgája
-
6 ek. kristálycukor
-
4 ek. kakaó
-
4 ek. víz
-
9 ek. liszt, 1 csomag sütőpor, pici só
-
6 tojás felvert habja
Krém:
-
1 nagy doboz natúr joghurt
-
2 doboz 200ml-es milli habtejszín (amit fel kell verni)
-
1 csomag Dr.Oetker Instant Expressz Zselatin fix
-
1-fél ek. porcukor
Töltelék:
-
meggy/1 nagy üveg eltett egész meggy/fagyasztott meggy(de azt engedjük ki, különben folyni fog)
Díszítés:
-
Pár szem Győri Édes kakaós keksz/gyümölcs/csokidarabkák...
-
Csokoládégúz (kicsi margarin, porcukor, kakaó és egy ek. víz, gázon megmelegítjük, és azonnal rácsurgatjuk a tetejére)
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, ezzel is alaposan elkeverjük. Utána a lisztet a sütőport és a pici sót is hozzákeverjük, majd a végén a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. Előmelegített sütőben, margarinnal kikent és kilisztezett kapcsos tortaformában közepes tűzön kisütjük. Amikor kivesszük a sütőből a tésztát, fordítsuk fejjel lefelé, tehát amikor kiburítjuk a tortaformából, hagyjuk fejtetőn. Így nem kell majd levágni a tetejét, ha felpupulykásodott. Amikor már langyos, 3 lapra vágjuk. A teteje lesz az alja, az alja meg a teteje.
Krém:
Felverjük a habtejszíneket, majd hozzákeverjük a joghurtot, a zselatint és a végén a pici porcukrot is.
A sorrend a következő: tészta, joghurtos krém, lecsöpögtetett meggy(gyümölcs), tészta, joghurtos krém, lecsöpögtetett meggy, tészta, krém, díszítés. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára mielőtt tálaljuk.
|
|
|