Epertorta
Hozzávalók:
Tészta:
-
150 gr liszt
-
fél csomag sütőpor
-
150 gr margarin
-
140 gr kristálycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
2 db tojás
-
40 ml tej
Krém:
-
Rózsaszín puding. Én most szamócásat használtam. (4dl tej, pici porcukor)
Díszítés:
Elkészítés
Egy tálban kikeverem a tojásokat a cukorral, vanillincukorral, majd ha ez már szép sima, akkor a felolvasztott margarint is elkeverem, majd beleteszem a tejet is, és ezzel is jól elkeverem. Majd összeöntöm a liszt és sütőpor keverékkel is. Ilyen pont krémes masszát kell kapjak, szóval ami se nem híg, de még nem szilárd.
Egyébként ez az alap muffin tészta :) Na ezt kisütöttem egy tortaformában. Mármint ilyen piteformában, szóval ami nem kapcsos.
Amíg sül a tészta, addig megfőzzük a pudingot, ahogy a tasak hátulján van, majd ha kész a tészta, akkor kettévágjuk, és betöltjük a pudinggal. Aztán a tetejét is bevonjuk vele, és eperszemekkel díszítjük a tetejét.
|
|
|