Diós csokis keksz
Hozzávalók:
-
3 tojás sárgája
-
150 gr kristálycukor
-
250 gr margarin
-
350 gr liszt
-
1 tk. sütőpor (belekeverem a lisztbe)
-
100 gr durván felvágott étcsoki
-
50-100 gr durván vagdalt dió/mogyoró
Elkészítés
A tojásokat alaposan elkeverem a cukorral, majd még a margarinnal is. Utána beleteszem a sütőporral összekevert lisztet is, és a végén adom csak hozzá a csokit meg a diót. Cipóra kell, hogy összeálljon a tészta. Én betettem egy 15 percre a hűtőbe, mert épp mást is sütöttem, szóval nem baj, ha áll egy kicsit a tészta.
Aztán megpróbáltam a lehetetlent: kinyújtani kb 1 cm vastagra a tésztát, de elég nehézkes, mert hát ugye ott vannak benne a dió meg csoki göröngyök. De kinyújtottam, és utána kiszaggattam. Aztán betettem a sütőbe, gázsütőn 3-4-es fokozaton, kb 25 percre. És nagyon finom lett. Omlós. És csokis. És diós :D
|
|
|