Citromtorta
Hozzvalk:
Tszta:
Kaks piskta: (azrt kakas, hogy jl mutasson rajt a krm :D )
-
4 tojs srgja
-
4 kanl kristlycukor /kikeverem ket/
-
4 kanl liszt, kshegynyi stporral elkeverve
-
4 tojs habja
-
3-4 kanl kakapor
Miutn kikevertem a cukrot a tojssrgjval, majd a kakaporral, utna felverem a fehrjkbl a habot egy msik tlban, s a liszttel felvltva folyamatosan, vatosan adom hozz a cukros tojssrgkhoz a habot. Ilyen folys masszt kell kapjak.
Ezt egy kimargarinozott, kilisztezett tepsibe teszem, s elmelegtett stben, 2-3 -as fokozaton, 15 perc alatt megstm. Ha nagyobb tepsibe teszem, lapsi lesz, s alig lehet kett vgni, de n nekem eddig mindig sikerlt, s nem rdekel, hogy nem lesz magas, mert gy gy tnik majd, mintha tbb vagy nagyobb lenne :D
Krm:
-
vanlis puding, pici porcukor, fl liter tej
-
100 gr porcukor
-
fl kocka margarin
-
reszelt citromhj, 1 citrom leve
Elkszts
Kikeverem a porcukrot a margarinnal, majd megcsinlom egy kln kis lbosban a vanliapudingot. Aztn sszekeverem a kettt, de vigyzat, mert nem kell hozz az egsz puding, csak a hromnegyede. Aztn erre rreszelem a citrom hjt, majd a levt is belefacsarom. sszekutyulom egy kicsit, s a mr kettvgott, nagyjbl kihlt tsztra kenem, s a tetejt is bekenem a krmmel. Ha nagyon j kedvem van, akkor teszek a tetejre, ahogy csm mondan, rudakat (rtsd: tortadart), vagy itt speciel kakaport szrtam r. De lehet dszteni brmivel, ami pp itthon van. Ha nincs semmi, szerintem akkor is el fog fogyni :D