Citromtorta
Hozzávalók:
Tészta:
Kakós piskóta: (azért kakaós, hogy jól mutasson rajt a krém :D )
-
4 tojás sárgája
-
4 kanál kristálycukor /kikeverem őket/
-
4 kanál liszt, késhegynyi sütőporral elkeverve
-
4 tojás habja
-
3-4 kanál kakaópor
Miután kikevertem a cukrot a tojássárgájával, majd a kakaóporral, utána felverem a fehérjékből a habot egy másik tálban, és a liszttel felváltva folyamatosan, óvatosan adom hozzá a cukros tojássárgákhoz a habot. Ilyen folyós masszát kell kapjak.
Ezt egy kimargarinozott, kilisztezett tepsibe teszem, és előmelegített sütőben, 2-3 -as fokozaton, 15 perc alatt megsütöm. Ha nagyobb tepsibe teszem, lapsi lesz, és alig lehet ketté vágni, de én nekem eddig mindig sikerült, és nem érdekel, hogy nem lesz magas, mert így úgy tűnik majd, mintha több vagy nagyobb lenne :D
Krém:
-
vaníliás puding, pici porcukor, fél liter tej
-
100 gr porcukor
-
fél kocka margarin
-
reszelt citromhéj, 1 citrom leve
Elkészítés
Kikeverem a porcukrot a margarinnal, majd megcsinálom egy külön kis lábosban a vaníliapudingot. Aztán összekeverem a kettőt, de vigyázat, mert nem kell hozzá az egész puding, csak a háromnegyede. Aztán erre ráreszelem a citrom héját, majd a levét is belefacsarom. Összekutyulom egy kicsit, és a már kettévágott, nagyjából kihűlt tésztára kenem, és a tetejét is bekenem a krémmel. Ha nagyon jó kedvem van, akkor teszek a tetejére, ahogy öcsém mondaná, rudakat (értsd: tortadarát), vagy itt speciel kakaóport szórtam rá. De lehet díszíteni bármivel, ami épp itthon van. Ha nincs semmi, szerintem akkor is el fog fogyni :D