Citromos Pite
Hozzávalók:
Tészta:
-
20 dkg liszt
-
160 gr margarin
-
30 gr kristálycukor
-
2-3 evőkanál hideg víz
-
csipetnyi só
Krém:
-
2 db tojás
-
2 db citrom leve
-
1 db citrom reszelt héja
-
200 gr kristálycukor
-
70 gr liszt
-
fél tasak sütőpor
-
csipetnyi só
Elkészítés
"A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg margarint. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg. Folpackba csomagolva legalább egy órára a hűtőbe tesszük, de legjobb a sütést megelőző este összeállítani. Egy kb. 24 cm-es torta- vagy piteformát margarinnal jól kikenünk, majd a nagyjából kör alakúra nyújtott tésztát belesimítjuk, és a kezünkkel elnyomkodjuk, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses 165 fok) sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. Amíg a tészta sül a krém hozzávalóit robotgép segítségével jó habosra kikeverjük. Az így kapott folyékony masszát az elősütött tésztára öntjük, és a sütőbe visszatéve még kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk."
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|