Citromos Pite
Hozzvalk:
Tszta:
-
20 dkg liszt
-
160 gr margarin
-
30 gr kristlycukor
-
2-3 evkanl hideg vz
-
csipetnyi s
Krm:
-
2 db tojs
-
2 db citrom leve
-
1 db citrom reszelt hja
-
200 gr kristlycukor
-
70 gr liszt
-
fl tasak stpor
-
csipetnyi s
Elkszts
"A lisztet a cukorral s a sval elkeverjk, majd belemorzsoljuk a hideg margarint. Annyi hideg vizet adunk hozz, hogy a tszta sszelljon. Gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg. Folpackba csomagolva legalbb egy rra a htbe tesszk, de legjobb a stst megelz este sszelltani. Egy kb. 24 cm-es torta- vagy piteformt margarinnal jl kikennk, majd a nagyjbl kr alakra nyjtott tsztt belesimtjuk, s a keznkkel elnyomkodjuk, hogy pereme is legyen. Villval megszurkljuk, s 180 fokra elmelegtett (lgkeverses 165 fok) stben kb. 15 perc alatt elstjk. Amg a tszta sl a krm hozzvalit robotgp segtsgvel j habosra kikeverjk. Az gy kapott folykony masszt az elsttt tsztra ntjk, s a stbe visszatve mg kb. 30 percig stjk. A formban hagyjuk kihlni, porcukorral meghintve tlaljuk."
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|