Alms pite
Hozzvalk:
Tszta:
-
500 gr liszt
-
fl csomag stpor
-
250 gr margarin
-
100 gr porcukor
-
2 db tojs
Tltelk:
-
6-8 nagyobb alma (meghmozva, lereszelve)
-
1 csomag vanlis cukor
-
fahj
-
kristlycukor
Elkszts:
Tszta:
Egy tlba sszekeverem a lisztet a stporral, majd belemorzsolom a margarint, hozzadom a porcukrot, a tojsokat s sszegyrom. n nekem kis tepsijeim vannak, ezrt n 4 rszre szedtem a tsztt, s 4 lapot nyjtottam belle, de akinek van gztepsije, az menzzn nyugodtan, s ossza csak kett a tsztt.
Tltelk:
Egy tlba teszek egy szrt, belereszelem az almkat, majd j alaposan kinyomkodom, hogy ne cspgjn, klnben elzik a lelkem. A levt megiszom :) Majd hozzadom a kristlycukrot, vanillincukrot s a fahjat is, s j alaposan sszekeverem.
Aztn az egyik tsztalapot stpaprral blelt tepsibe teszem, rteszem a tltelket (nekem felt ugye), majd befedem egy msik lappal az almkat.
Villval megszurklom a tszta tetejt, hogy sts kzben fel ne jjjn.
Elmelegtett stben kzepes lngon stm. Mikor ksz, mg forrn megszrom vanillincukorral.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|