Almás pite
Hozzávalók:
Tészta:
-
500 gr liszt
-
fél csomag sütőpor
-
250 gr margarin
-
100 gr porcukor
-
2 db tojás
Töltelék:
-
6-8 nagyobb alma (meghámozva, lereszelve)
-
1 csomag vaníliás cukor
-
fahéj
-
kristálycukor
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálba összekeverem a lisztet a sütőporral, majd belemorzsolom a margarint, hozzáadom a porcukrot, a tojásokat és összegyúrom. Én nekem kis tepsijeim vannak, ezért én 4 részre szedtem a tésztát, és 4 lapot nyújtottam belőle, de akinek van gáztepsije, az menőzzön nyugodtan, és ossza csak ketté a tésztát.
Töltelék:
Egy tálba teszek egy szűrőt, belereszelem az almákat, majd jó alaposan kinyomkodom, hogy ne csöpögjön, különben elázik a lelkem. A levét megiszom :) Majd hozzáadom a kristálycukrot, vanillincukrot és a fahéjat is, és jó alaposan összekeverem.
Aztán az egyik tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, ráteszem a tölteléket (nekem felét ugye), majd befedem egy másik lappal az almákat.
Villával megszurkálom a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne jöjjön.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütöm. Mikor kész, még forrón megszórom vanillincukorral.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|