Albert kekszes süti
Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Lábasban kikeverem:
-
1 kocka margarin
-
150 gr cukor
Majd hozzáteszek:
-
5 ek. kakaó
-
5 ek. liszt
-
1 csomag vanillincukor
-
1 dl feketekávé
-
fél dl tej
Majd hozzáteszek:
Elkészítés
Miután elkészült a krém, elkezdjük a kekszek egyik oldalát még melegen megkenni vele. Majd egymásra tesszük őket, és folyamatosan kenjük közéjük a krémet. Tehát krém-->keksz, krém-->keksz, stb, amíg el nem fogy.
Felmerülhet egy olyan probléma, hogy össze-vissza csúszkál a keksz a krémen. Ezt egyszerűen ki lehet küszöbölni, mert elég csak 5-6 kekszet egyszerre összeragasztani a krémmel, és érdemes egy másik kis tornyocskát gyártani, majd a végén fektetve összeragasztani, hogy egy hosszú legyen az egészből. Majd az egész nagy tornyocskát belehempergetjük kókuszreszelékbe, és becsomyagoljuk folpackba. Így egy éjszakára sima hűtőbe kell tenni, majd mehet a fagyasztóba, ha marad belőle addigra egyáltalán. Én két csomag nagy Albert kekszből csináltam, szóval két rudam lett. A krém sok, de le lehet fagyasztani, és újra felhasználni. Múltkor én sima piskótába tölöttem bele, és sikere volt.
Kicsit macerás, és tiszta dzsuva lesz tőle a konyha, de nagyob finom süti. Ja, és érdemes oldalasan vágni, mert akkor fog kijönni az a szép csíkos hatás.
|
|
|