Albert kekszes sti
Hozzvalk:
Tszta:
Tltelk:
Lbasban kikeverem:
-
1 kocka margarin
-
150 gr cukor
Majd hozzteszek:
-
5 ek. kaka
-
5 ek. liszt
-
1 csomag vanillincukor
-
1 dl feketekv
-
fl dl tej
Majd hozzteszek:
Elkszts
Miutn elkszlt a krm, elkezdjk a kekszek egyik oldalt mg melegen megkenni vele. Majd egymsra tesszk ket, s folyamatosan kenjk kzjk a krmet. Teht krm-->keksz, krm-->keksz, stb, amg el nem fogy.
Felmerlhet egy olyan problma, hogy ssze-vissza csszkl a keksz a krmen. Ezt egyszeren ki lehet kszblni, mert elg csak 5-6 kekszet egyszerre sszeragasztani a krmmel, s rdemes egy msik kis tornyocskt gyrtani, majd a vgn fektetve sszeragasztani, hogy egy hossz legyen az egszbl. Majd az egsz nagy tornyocskt belehempergetjk kkuszreszelkbe, s becsomyagoljuk folpackba. gy egy jszakra sima htbe kell tenni, majd mehet a fagyasztba, ha marad belle addigra egyltaln. n kt csomag nagy Albert kekszbl csinltam, szval kt rudam lett. A krm sok, de le lehet fagyasztani, s jra felhasznlni. Mltkor n sima pisktba tlttem bele, s sikere volt.
Kicsit macers, s tiszta dzsuva lesz tle a konyha, de nagyob finom sti. Ja, s rdemes oldalasan vgni, mert akkor fog kijnni az a szp cskos hats.
|
|
|