Meggyes muffin
Hozzávalók 12 db-hoz
-
150 gr margarin
-
150 gr kristálycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
2 db egész tojás
-
40 ml tej
-
egész meggy, lehet kompót, friss, bármi ami van, csak ha van leve csöpögtessük le jó alaposan.
-
150 gr liszt
-
fél csomag sütőpor
Elkészítés
Egy tálban kikeverem a tojásokat a cukorral, vanillincukorral, majd ha ez már szép sima, akkor a felolvasztozz margarint is belekeverem, majd beleteszem a tejet is, és ezzel is jól elkeverem. Majd összeöntöm a liszt és sütőpor keverékkel, majd beleburítom a meggyet is. Ilyen pont krémes masszát kell kapjak, szóval ami se nem híg, de még nem szilárd.
Aztán a kapszlikkal kirakott muffinsütőbe teszem. Simán kapszlikba, rendes tepsiben nem fog menni. Én már háromszor megpróbáltam, mindig kifolyt, és vakarhattam a tepsit...
Majd 4-es fokozaton aranybarnára sütöm. NEM NYITOGATOM A SŐTŐ AJTAJÁT!!!!!!
Amikor kész, eloltom a sütőt, de egy percre még bent hagyom. Majd kiveszem a sütőből és a formából is.
|
|
|