KAlbászos-sajtos-hagymás muffin
Hozzávalók 12 db-hoz
Egy nagyobb tálban kikeverem:
-
200 gr liszt
-
1 tk. sütőpor
-
1-2 csipetnyi só
-
1 tk. kristálycukor
Egy nagyobb bögrébe ezeket külön összekeverem:
-
1 nagy egész tojás
-
1 dl kefir
-
fél dl olaj
Ezeket deszkán apróra vágom:
-
50 gr kAlbász apróra vágva
-
50 gr kemény sajt mini kockákra vágva (én trappistával csináltam)
-
fél vöröshagyma, vagy 2 újhagyma apróra vágva (én újhagymával csináltam)
Elkészítés
Nos, ebben a sorrendben kikeverek, összevaprítok mindent. Majd egybeöntöm őket. Először a lisztes masszába öntöm bele a tojásosat, majd miután kicsit elkavartam, akkor a összevagdosott cuccokat is belekeverem. Aránylag kemény, de formálható puhább masszát kell kapjak.
Aztán kimargarinozott muffinsütőbe teszem. Háromnegyedéig töltöm masszával. SOSE TELE!!!! Szórok rá reszelt sajtot is. Nem kell így kapszliba tenni ezt, mert alig lehet belőle kiszedni, és állítólag kijön szépen a formából is, mert ez nem olyan ragadós fajta. De a papírba beleragad. Akkor jutott nekem is csak eszembe, miután természetesen beletettem a kapszlikba.
Majd 4-es fokozaton aranybarnára sütöm. NEM NYITOGATOM A SŐTŐ AJTAJÁT!!!!!!
Amikor kész, eloltom a sütőt, de egy percre még bent hagyom. Majd ruhával kitámasztom a sütőajtót és még mindig a sütőben hagyom. Majd 5 perc múlva kiveszem a sütőből. Ha nem így csináljuk, összeesik a süti, és lapos lesz.
|
|
|