KAlbszos-sajtos-hagyms muffin
Hozzvalk 12 db-hoz
Egy nagyobb tlban kikeverem:
-
200 gr liszt
-
1 tk. stpor
-
1-2 csipetnyi s
-
1 tk. kristlycukor
Egy nagyobb bgrbe ezeket kln sszekeverem:
-
1 nagy egsz tojs
-
1 dl kefir
-
fl dl olaj
Ezeket deszkn aprra vgom:
-
50 gr kAlbsz aprra vgva
-
50 gr kemny sajt mini kockkra vgva (n trappistval csinltam)
-
fl vrshagyma, vagy 2 jhagyma aprra vgva (n jhagymval csinltam)
Elkszts
Nos, ebben a sorrendben kikeverek, sszevaprtok mindent. Majd egybentm ket. Elszr a lisztes masszba ntm bele a tojsosat, majd miutn kicsit elkavartam, akkor a sszevagdosott cuccokat is belekeverem. Arnylag kemny, de formlhat puhbb masszt kell kapjak.
Aztn kimargarinozott muffinstbe teszem. Hromnegyedig tltm masszval. SOSE TELE!!!! Szrok r reszelt sajtot is. Nem kell gy kapszliba tenni ezt, mert alig lehet belle kiszedni, s lltlag kijn szpen a formbl is, mert ez nem olyan ragads fajta. De a paprba beleragad. Akkor jutott nekem is csak eszembe, miutn termszetesen beletettem a kapszlikba.
Majd 4-es fokozaton aranybarnra stm. NEM NYITOGATOM A ST AJTAJT!!!!!!
Amikor ksz, eloltom a stt, de egy percre mg bent hagyom. Majd ruhval kitmasztom a stajtt s mg mindig a stben hagyom. Majd 5 perc mlva kiveszem a stbl. Ha nem gy csinljuk, sszeesik a sti, s lapos lesz.
|
|
|