Duplacsokis muffin
Hozzávalók 12 db-hoz
- 150 gr liszt
- fél csomag sütőpor
- 150 gr margarin
- 150 gr kristálycukor
- 3 púpos evőkanál kakaópor
- 1 csomag vanillincukor
- 2 db egész tojás
- 40 ml tej
- 50 gr étcsokoládé, felkockázva, összevágva
Elkészítés
Egy tálban kikeverem a tojásokat a cukorral, vanillincukorral, kakaóporral, majd ha ez már szép sima, akkor a felolvasztott margarint is hozzákeverem, majd beleteszem a tejet is, és ezzel is jól elkeverem. Majd hozzáöntöm a liszt és sütőpor keveréket, majd a legvégén beleteszem a csokit is. Ilyen pont krémes masszát kell kapjak, szóval ami se nem híg, de még nem szilárd.
Aztán a kapszlikkal kirakott muffinsütőbe teszem és háromnegyedéig töltöm masszával. SOSE TELE!!!!
Simán kapszlikba, rendes tepsiben nem fog menni. Én már háromszor megpróbáltam, mindig kifolyt, és vakarhattam a tepsit...
Majd 4-es fokozaton feketére :) sütöm. NEM NYITOGATOM A SŐTŐ AJTAJÁT!!!!!!
Amikor kész, eloltom a sütőt, de egy percre még bent hagyom. Ezután veszem csak ki, és már ki is veszem a formából.
|
|
|