Csokidarabkás muffin
Hozzávalók 12 db-hoz
-
150 gr liszt
-
fél csomag sütőpor
-
150 gr margarin
-
150 gr kristálycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
2 db egész tojás
-
40 ml tej
-
1 citrom reszelt héja
-
60 gr étcsokoládé, apróra felkockázva
Elkészítés
Egy tálban kikeverem a tojásokat a cukorral, vanillincukorral, majd ha ez már szép sima, akkor a felolvasztott margarint is elkeverem, majd beleteszem a tejet is, és ezzel is jól elkeverem. Majd beleteszem a citromhéjat is, és összeöntöm a liszt és sütőpor keverékkel, majd a legvégén beleteszem a csokit is. Ilyen pont krémes masszát kell kapjak, szóval ami se nem híg, de még nem szilárd.
Aztán a kapszlikkal kirakott muffinsütőbe teszem és háromnegyedéig töltöm masszával. SOSE TELE!!!!
Simán kapszlikba, rendes tepsiben nem fog menni. Én már háromszor megpróbáltam, mindig kifolyt, és vakarhattam a tepsit...
Majd 4-es fokozaton aranybarnára sütöm. NEM NYITOGATOM A SŐTŐ AJTAJÁT!!!!!!
Amikor kész, eloltom a sütőt, de egy percre még bent hagyom, s csak utána szedem ki.
|
|
|