Almás muffin
Hozzávalók 12 db-hoz
-
150 gr liszt
-
fél csomag sütőpor
-
150 gr margarin
-
150 gr kristálycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
2 db egész tojás
-
40 ml tej
-
1 citrom reszelt héja
-
2-3 közepes alma, meghámozva, felkockázva
Elkészítés
Egy tálban kikeverem a tojásokat a cukorral, vanillincukorral, majd ha ez már szép sima, akkor a felolvasztott margarint is elkeverem, majd beleteszem a tejet is, és ezzel is jól elkeverem. Majd beleteszem a citromhéjat is, és összeöntöm a liszt és sütőpor keverékkel, majd a legvégén beleteszem az almákat is. Ilyen pont krémes masszát kell kapjak, szóval ami se nem híg, de még nem szilárd.
Aztán a kapszlikkal kirakott muffinsütőbe teszem és háromnegyedéig töltöm masszával. SOSE TELE!!!!
Simán kapszlikba, rendes tepsiben nem fog menni. Én már háromszor megpróbáltam, mindig kifolyt, és vakarhattam a tepsit...
Majd 4-es fokozaton aranybarnára sütöm. NEM NYITOGATOM A SŐTŐ AJTAJÁT!!!!!!
Amikor kész, eloltom a sütőt, de egy percre még bent hagyom. Majd ruhával kitámasztom a sütőajtót és még mindig a sütőben hagyom. Majd 5 perc múlva kiveszem a sütőből. Ha nem így csináljuk, összeesik a süti, és olyan lapos lesz, mint most az enyém, és amilyen legközelebb nem lesz :)
|
|
|