Alms muffin
Hozzvalk 12 db-hoz
-
150 gr liszt
-
fl csomag stpor
-
150 gr margarin
-
150 gr kristlycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
2 db egsz tojs
-
40 ml tej
-
1 citrom reszelt hja
-
2-3 kzepes alma, meghmozva, felkockzva
Elkszts
Egy tlban kikeverem a tojsokat a cukorral, vanillincukorral, majd ha ez mr szp sima, akkor a felolvasztott margarint is elkeverem, majd beleteszem a tejet is, s ezzel is jl elkeverem. Majd beleteszem a citromhjat is, s sszentm a liszt s stpor keverkkel, majd a legvgn beleteszem az almkat is. Ilyen pont krmes masszt kell kapjak, szval ami se nem hg, de mg nem szilrd.
Aztn a kapszlikkal kirakott muffinstbe teszem s hromnegyedig tltm masszval. SOSE TELE!!!!
Simn kapszlikba, rendes tepsiben nem fog menni. n mr hromszor megprbltam, mindig kifolyt, s vakarhattam a tepsit...
Majd 4-es fokozaton aranybarnra stm. NEM NYITOGATOM A ST AJTAJT!!!!!!
Amikor ksz, eloltom a stt, de egy percre mg bent hagyom. Majd ruhval kitmasztom a stajtt s mg mindig a stben hagyom. Majd 5 perc mlva kiveszem a stbl. Ha nem gy csinljuk, sszeesik a sti, s olyan lapos lesz, mint most az enym, s amilyen legkzelebb nem lesz :)
|
|
|