Zöldborsós tojás
Hozzávalók
-
egy marék fagyasztott zöldborsó, vagy igazi, vagy ami épp van itthon
-
pici olaj
-
fél fej vöröshagyma
-
annyi tojás, amennyit szeretnénk enni
-
pici só, petrezselyem
-
paprika
-
sajt, felvágott
Elkészítés
A borsót és a karikára vágott vöröshagymát egy serpenyőben egy kicsi olajon, tényleg csak pár csepp olajon megfuttatjuk, majd adunk hozzá egy picike vizet, meg egy ici-pici sót, és tető alatt kb 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Majd leszedjük a serpenyő tetejét, és forraljuk egy picit addig, míg el nem fövi a fölösleges levét. Ez egy-két percig tart. Majd ráütjük a tojásokat, és addig sütjük alacsony lángon, amilyen keményre szeretnénk. Ha azt szeretnénk, hogy a sárgája folyékony maradjon, akkor elég egy-két percig sütni. Ha azt szeretnénk, hogy a sárgája is és a fehérje is kemény legyen, akkor sokáig kis lángon kell sütni, fedő alatt. A sokáig kb 4-5 percet jelent, szóval az egész kaja megvan 10-15 perc alatt. Ha nem szeretnénk együtt tálalni, akkor értelem szerűen nem ütjük a borsóra a tojásokat, hanem külön kisütjük őket, és tálalhatunk mellé más zöldségeket, hidegeket. Itt most paprikát meg sajtot tettem mellé.
|
|
|