Zldborss tojs
Hozzvalk
-
egy mark fagyasztott zldbors, vagy igazi, vagy ami pp van itthon
-
pici olaj
-
fl fej vrshagyma
-
annyi tojs, amennyit szeretnnk enni
-
pici s, petrezselyem
-
paprika
-
sajt, felvgott
Elkszts
A borst s a karikra vgott vrshagymt egy serpenyben egy kicsi olajon, tnyleg csak pr csepp olajon megfuttatjuk, majd adunk hozz egy picike vizet, meg egy ici-pici st, s tet alatt kb 5-10 perc alatt puhra proljuk. Majd leszedjk a serpeny tetejt, s forraljuk egy picit addig, mg el nem fvi a flsleges levt. Ez egy-kt percig tart. Majd rtjk a tojsokat, s addig stjk alacsony lngon, amilyen kemnyre szeretnnk. Ha azt szeretnnk, hogy a srgja folykony maradjon, akkor elg egy-kt percig stni. Ha azt szeretnnk, hogy a srgja is s a fehrje is kemny legyen, akkor sokig kis lngon kell stni, fed alatt. A sokig kb 4-5 percet jelent, szval az egsz kaja megvan 10-15 perc alatt. Ha nem szeretnnk egytt tlalni, akkor rtelem szeren nem tjk a borsra a tojsokat, hanem kln kistjk ket, s tlalhatunk mell ms zldsgeket, hidegeket. Itt most paprikt meg sajtot tettem mell.
|
|
|