Húsvéti hidegtál
Hozzávalók
-
egy darab kötözött sonka
-
babérlevél, egész bors
-
sok víz, és türelem, ha nincs kuktánk, így egy egész napos tevékenységgé is fajulhat a vacsoragyártás...
-
torma
-
tojások
-
kenyér, vagy zsömle, vagy valami ilyesmi
Elkészítés
A sonkát beleteszem egy nagy lábosba, vagy ha van, akkor kuktába, és mellé teszek babérleveleket meg pár szem egész feketeborsot. Aztán annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Nekem nagy volt a sonkám, és kicsi a lábasom, szóval forgattam.. Aztán amikor már főtt pár órát, akkor mellétettem a levébe pár tojást, nekem négy fért bele, és ebben keményre főztem őket. Ha még mindig a konyhában találjuk magunkat, akkor valószínűleg nincs kuktánk, szóval ne csodálkozzunk, ha már négy órája fő, de az istennek sem akar megpuhulni. Semmi gond, ne szedjük ki, és ne csináljunk akkora hülyeséget, mint én, aki kivettem, és szétkötöztem, és akkor vettem észre, hogy nyers maradt a lelkem. No, akkor elő a hímzőcérnát, forrón, összeégetve az ujjaimat, hősiesen bekötöztem újra, de természetesen valami orbitálisan eldeformált formában. Aztán amikor már a sírógörcs és a röhögőgörcs határán voltam, visszanyertem lelkierőmet, és visszatettem puhulni még két órára. Utána egyszerűen meguntam, és kivettem. Aztán hol megpuhult, hol nem. Nem érdekelt.
Azt hiszem addig nem csinálok ilyet, míg nem lesz egy kuktám. Hát ez egy rémálom. Komolyan.
Utána meg egyszerűen tányérra tettem azt, ami ehető maradt belőle. A Zuram megint csak pár darabkát hagyott a képen látható tányérról, szóval lehet, hogy azért megérte krokodilkönnyek közt szenvedni a sonkával..
|
|
|