Czr salta
Hozzvalk
-
1 csirkemell
-
pr levl jgsalta
-
kb 30 dkg paradicsom
-
4 szelet pirts (kett rkockzva, kett mell, fokhagymsan)
ntet:
-
egy pohrka joghurt
-
s, petrezselyem, oregn
-
olaj
-
egy tojs srgja
-
2 teskanl mustr
Elkszts
A csirkrl leszednk mindent, amit nem akarunk megenni. Majd apr kis kockkra vgjuk, s nagyon kevs olajon megpirtjuk, s kzben rtesszk a st meg a borsot. Majd ezt flretesszk.
ntet: A tojssrgjt elkeverem az olajjal (kb egy burtsnyi), majd a mustrral s ehhez adom hozz a st, petrezselymet s az oregnt. Majd belentm a joghurtot s alaposan elkeverem.
A kenyereket megpirtom, majd kettt felkockzok, kettt pedig megkenek egy gerezd fokhagymval.
Tlals a kvetkezkpp trtnik. Egy hatalams tnyrra rhalmozok annyi jgsaltt amennyi pont ellepi az egsz tnyr aljt. Ezt a kezemmel tpkedem apr kis miszlikbe. Majd a paradicsomot is kockra vagy ha koktlparadicsombl csinlom akkor flbe-negyedbe vgom ket. Erre rteszem a kenyrkockkat is. Majd erre jn r a husi (amit a tlals eltt serpenyben, minimlis olajon megmelegtek kicsit). Majd lentm ezt az egszet a szsszal. Mell pedig fokhagyms pirtst csinlok. Ksz is :D
Lehet beletenni mg kgyuborkt is. Csak n azt nem tettem bele, mert a Zuram akkor nem ette volna meg.
|
|
|