Cézár saláta
Hozzávalók
-
1 csirkemell
-
pár levél jégsaláta
-
kb 30 dkg paradicsom
-
4 szelet pirítós (kettő rákockázva, kettő mellé, fokhagymásan)
Öntet:
-
egy pohárka joghurt
-
só, petrezselyem, oregánó
-
olaj
-
egy tojás sárgája
-
2 teáskanál mustár
Elkészítés
A csirkéről leszedünk mindent, amit nem akarunk megenni. Majd apró kis kockákra vágjuk, és nagyon kevés olajon megpirítjuk, s közben rátesszük a sót meg a borsot. Majd ezt félretesszük.
Öntet: A tojássárgáját elkeverem az olajjal (kb egy burításnyi), majd a mustárral és ehhez adom hozzá a sót, petrezselymet és az oregánót. Majd beleöntöm a joghurtot és alaposan elkeverem.
A kenyereket megpirítom, majd kettőt felkockázok, kettőt pedig megkenek egy gerezd fokhagymával.
Tálalás a következőképp történik. Egy hatalams tányérra ráhalmozok annyi jégsalátát amennyi pont ellepi az egész tányér alját. Ezt a kezemmel tépkedem apró kis miszlikbe. Majd a paradicsomot is kockára vagy ha koktélparadicsomból csinálom akkor félbe-negyedbe vágom őket. Erre ráteszem a kenyérkockákat is. Majd erre jön rá a husi (amit a tálalás előtt serpenyőben, minimális olajon megmelegítek kicsit). Majd leöntöm ezt az egészet a szósszal. Mellé pedig fokhagymás pirítóst csinálok. Kész is :D
Lehet beletenni még kígyóuborkát is. Csak én azt nem tettem bele, mert a Zuram akkor nem ette volna meg.
|
|
|