Zldbabfzelk
Hozzvalk
-
fl kg zldbab
-
s, 3-4 db babrlevl
-
liszt, olaj (rnts)
-
fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem
-
tejfl
Elkszts
Ss, babrleveles vzben felteszem fni a babot, hogy pont ellepje a vz. Puhra fzm. Megcsinlom a lisztes, olajos rntst. Ebbe teszek a bab levbl, majd jl elkeverem, s vatosan, csommentesre keverem, s beleburtom a babba. Aztn kiveszek egy pici levet megint, de ezt most a tejflbe ntm, s keverek hozz egy pici lisztet. Ezt is beleteszem a babba. Most elvileg mr fzelk llagnak kell lennie. Igen-igen, n teszek bele rntst, s habarst is. Aztn mehet bele a fokhagyma, a pirospaprika s a petrezselyem. Felforralom, s eloltom.
Tipp: aki nem szereti annyira a zldbabot, vagy "dstott" fzeleket akar, az rakhat bele rpt s krumplit is, illetve egy kis kolbsz vagy virsli karikkra vgva sem rontja el...
|
|
|