Zöldbabfőzelék
Hozzávalók
-
fél kg zöldbab
-
só, 3-4 db babérlevél
-
liszt, olaj (rántás)
-
fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem
-
tejföl
Elkészítés
Sós, babérleveles vízben felteszem főni a babot, hogy pont ellepje a víz. Puhára főzöm. Megcsinálom a lisztes, olajos rántást. Ebbe teszek a bab levéből, majd jól elkeverem, és óvatosan, csomómentesre keverem, és beleburítom a babba. Aztán kiveszek egy pici levet megint, de ezt most a tejfölbe öntöm, és keverek hozzá egy pici lisztet. Ezt is beleteszem a babba. Most elvileg már főzelék állagúnak kell lennie. Igen-igen, én teszek bele rántást, és habarást is. Aztán mehet bele a fokhagyma, a pirospaprika és a petrezselyem. Felforralom, és eloltom.
Tipp: aki nem szereti annyira a zöldbabot, vagy "dúsított" főzeleket akar, az rakhat bele répát és krumplit is, illetve egy kis kolbász vagy virsli karikákra vágva sem rontja el...
|
|
|