Tökfőzelék
Hozzávalók
-
Meghámozott, legyalult tök, (én piacon vettem előre legyalultat még a nyáron, azóta a fagyasztóban várt rám türelmesen.)
-
kapor, só
-
víz
-
fél fej apróra vágott vöröshagyma, kicsi liszt, olaj, pirospaprika (rántás)
Elkészítés
A tököt összevágom ilyen kis apró darabkákra. Aztán forralok vizet egy lábosba (pont ellepje, kb feléig tettem bele vizet), majd ha forr a víz, beleteszem a tököt, a sót, meg a kaprot. Amíg puhul (pár perc), addig egy másik lábasban olajon megpirítom a hagymát, majd teszek bele pirospaprikát, és a végén belekavarom a lisztet is. (pár fakanál, nem sok 2-3). Majd ha puha már a tök, akkor óvatosan hozzáteszem a rántást. Forralom egy picit, aztán el is oltom. Van aki tükörtojással szereti, vagy pörköltet gyárt mellé, én most csak szimplán kenyérrel ettem.
|
|
|