Spenót főzelék
Hozzávalók
-
olaj
-
fél kg spenót
-
tej
-
só
-
liszt
-
fokhagyma
Elkészítés
Átmosom a spenótot. Akinek nincs botmixere, az mint a petrezselymet, késsel vagdalja össze a spenótot. Aztán egy lábosba öntök pici olajat, ebbe beleteszem a spenótot, és megfonnyasztom egy picit. Majd felöntöm vízzel, hogy jól ellepje. Ráteszem a fokhagymát (egészben, vagy darabolva). Lefedem, hadd főjön. Aztán ha puha, akkor teszek bele tejet, meg sót. Aztán a levéből kimerek egy kicsit egy pohárba, ebbe teszek 3-4 ek lisztet, és jól összekeverem, hogy ne maradjon csomós. Óvatosan beleburítom a spenótba. Összeforralom egy picit, és kész is. Akinek botmixere van, az most összekutyulhatja, és én ilyenkor még vissza szoktam tenni a tűzre addig, míg újra fel nem forr.
|
|
|