Zsemlegombóc
Hozzávalók 8db-hoz:
-
2 db zsemle
-
olaj
-
egy egész tojás
-
tej
-
liszt
-
só
Elkészítés
A zsemléket felkockázom apró darabokra, majd egy serpenyőbe teszek kicsi olajat, majd megpirítom benne a zsemlekockákat. Aztán egy tálban kikeverem a nokedli tésztát. ( tojás, só, tej és liszt apránként, míg el nem érjük azt az állagot, amikor már elválik az edény oldaláról a tészta). Utána belekeverem a zsemlekockákat is (ez az állapot látható az alsó csodás képen), majd lisztes kézzel gombócokat gyártok. Majd forrásban lévő vízben főzöm kb 5 percig. Majd kihalászom őket, s külön tálalom kaszásleveshez, vagy vadashoz. Vagy amihez akarjuk. De a lényeg, hogy ne tegyük bele a lébe, csak akkor, amikor esszük, különben elázik az egész, és trutyis lesz a kaja.
|
|
|