Zldsgleves
Hozzvalk
Szoksos alap: hagymt, srgarpt olajon megpirtom, beszom, majd felntm vzzel s hozzteszek brmit, ami zldsg:
-
egy kisebb zellert
-
kt fehrrpt
-
egy krumplit kockra vgva
-
egy kisebb karalbt (meghmozva, kockra vgva)
-
egy pici karfiolt is lehet, persze nem az egszet, de ha tesznk bele, akkor a vgn, mert elg hamar szjjelf
-
zldbors is mehet bele
Elkszts
Mikor mr minden puha, akkor teszek hozz mg st s petrezselymet.
n ltalban azt teszek bele, ami itthon szokott lenni: rpk, krumpli, bors, ha van akkor karalb, zeller sosincs, mert mindig ilyen bazinagyokat rulnak a piacon, s nincs kpem a nnikt megkrni, hogy "ugyanm vgja nekem kett", szval az csak akkor van, ha picikt rulnak. De tudom, hogy ennek mindig kne lennie benne..
|
|
|