Paradicsomleves
Hozzávalók
-
1 liter paradicsomlé (lehetőleg eltett, ha nincs akkor valami 100%-os bolti dobozos, ne főzzünk konzerből, mert nem lesz olyan finom)
-
1 fej vöröshagyma (egészben, beleszúrva két fogpiszkálót, hogy ne essen szét)
-
1-2 gerezd fokhagyma (egészben, vagy darabolva)
-
egy kisebb szelet/darab zeller egészben hagyva (vagy ha szeretjük, belekockázhatjuk)
-
só, oregánó, majoranna, bazsalikom, pici cukor
Elkészítés:
Egy lábosba beleöntjük a paradicsomlevet, hozzátesszük a hagymát és a zellert, befűszerezzük, felforraljuk, ha kell utána ízesítünk még egy kicsit. Aki akar tehet bele betűtésztát. Vigyázat! 1-2 tenyérnyi elég belőle, különben tésztafőzeléket eszünk. Kész is.
|
|
|