Mjgombcleves
Hozzvalk
-
1 db vrshagyma aprra vgva
-
srgarpa
-
s, petrezselyem, olaj
-
csigatszta
Mjgombchoz:
-
2 mjkonzerv
-
2 egsz tojs
-
s, bors, majoranna, zsemlemorzsa
/sszekeverem a hozzvalkat villval, majd annyi zsemlemorzst teszek hozz, hogy golybisokat tudjak belle kzzel csinlni, majd beleteszem a forsban lv levesbe. Egy-kt perc elg neki, szval ez legyen a legutols, amit beletesznk a levesbe./
Elkszts
A hagymt meg a rpt olajon megdinsztelem, s rgtn be is szom, nehogy odagjen, majd kicsi vizet ntk al, s fed alatt flig puhra prolom. Majd felntm a lbost vzzel, s felforralom. Majd ha mr a rpa majdnem puha, akkor hozzteszem a csigatsztt, majd ha ez is mr majdnem puha, akkor a mjgombcot is beleteszem. Beleteszem a petrezselymet is, majd egy-kt percig fzm a mjgombcokat is, majd eloltom. Ksz is.
|
|
|