Májgombócleves
Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma apróra vágva
-
sárgarépa
-
só, petrezselyem, olaj
-
csigatészta
Májgombóchoz:
-
2 májkonzerv
-
2 egész tojás
-
só, bors, majoranna, zsemlemorzsa
/Összekeverem a hozzávalókat villával, majd annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, hogy golyóbisokat tudjak belőle kézzel csinálni, majd beleteszem a forásban lévő levesbe. Egy-két perc elég neki, szóval ez legyen a legutolsó, amit beleteszünk a levesbe./
Elkészítés
A hagymát meg a répát olajon megdinsztelem, s rögtön be is sózom, nehogy odaégjen, majd kicsi vizet öntök alá, és fedő alatt félig puhára párolom. Majd felöntöm a lábost vízzel, és felforralom. Majd ha már a répa majdnem puha, akkor hozzáteszem a csigatésztát, majd ha ez is már majdnem puha, akkor a májgombócot is beleteszem. Beleteszem a petrezselymet is, majd egy-két percig főzöm a májgombócokat is, majd eloltom. Kész is.
|
|
|