Karalbleves
Hozzvalk
-
olaj
-
1 fej vrshagyma (aprra vgva)
-
2-3 db kzepes karalb (apr kockra vgva)
-
1-2 srgarpa
-
s
-
habarshoz: tejfl, liszt
Elkszts:
Aprra vgjuk a hagymt, majd egy lbosba olajat tesznk, s megdinszteljk rajt a hagymt, kicsit megszzuk, nehogy odakapjon. Amg ez puhul, addig felkockzzuk a karalbt meg a rpt. Majd ha a hagyma mr veges, akkor rtesszk a maradk zldsgeket is, s ha kell alntnk egy kis vizet, s 5-10 percig proljuk, majd megszzuk s addig fzzk, mg minden megpuhul.
Amikor minden puha, akkor egy kis kblibe tesznk tejflt meg egy kicsi lisztet, mernk bele a levesbl, alaposan elkavarjuk, hogy csommentes legyen, majd szrn keresztl hozzntjk a habarst, felforraljuk, s ksz is.
|
|
|