Karalábéleves
Hozzávalók
-
olaj
-
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
-
2-3 db közepes karalábé (apró kockára vágva)
-
1-2 sárgarépa
-
só
-
habaráshoz: tejföl, liszt
Elkészítés:
Apróra vágjuk a hagymát, majd egy lábosba olajat teszünk, és megdinszteljük rajt a hagymát, kicsit megsózzuk, nehogy odakapjon. Amíg ez puhul, addig felkockázzuk a karalábét meg a répát. Majd ha a hagyma már üveges, akkor rátesszük a maradék zöldségeket is, és ha kell aláöntünk egy kis vizet, és 5-10 percig pároljuk, majd megsózzuk és addig főzzük, míg minden megpuhul.
Amikor minden puha, akkor egy kis küblibe teszünk tejfölt meg egy kicsi lisztet, merünk bele a levesből, alaposan elkavarjuk, hogy csomómentes legyen, majd szűrőn keresztül hozzáöntjük a habarást, felforraljuk, és kész is.
|
|
|