Húsleves
Elkészítés
Egy jó nagy lábosba beleteszek egy fej hagymát egészben, két sárgarépát, két fehérrépát, két közepes krumplit meghámozva (mindent egészben), egy kisbb zellert, és valami húst. Lehet ez disznó, csirke, bármi. (szárny, melle, comb, ami tetszik). Felengedem vízzel, besózom, teszek bele zellerlevelet, egész feketeborsot, és egy kis egész köménymagot, majd ha puha már minden, meghintem egy kis petrezselyemmel. Aztán leszűröm a levét egy másik lábosba, a zöldségeket pedig külön tálba teszem, és külön is kínálom. Lehet hozzá külön kifőzni szálkatésztát, eperlevelet, ki amit szeret. Én mostanában nem szoktam leszűrni, hanem hagyom, hadd álljon össze mégjobban, és mindig amikor eszünk belőle, akkor pecabottal kihalászom ami kell :)
|
|
|