Trikolor: hsos-sima-spentos rizs
Hozzvalk
-
egy bgre rizs
-
2,5 bgre vz
-
s, bors, des pirospaprika, csps pirospaprika
-
10-20 dkg spentlevl
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kisebb darab vrshagyma
-
10-20 dkg hs (ki amit szeret, n most diszncombbl csinltam)
-
paradicsom
Elkszts
1. Megmossuk a rizst, majd olajon megstjk egy picit, megszzuk, ha elkezd ragadni, akkor rntnk kt s fl pohr vizet. Majd puhra fzzk. Vigyzat, kifuthat s odaghet, mg lngeloszt alatt is!!!
2. Ha ksz a rizs, hrom fel osztjuk.
3. Aztn a spentleveleket j alaposan tmossuk, majd kssel aprra vgjuk, s vgunk mell szintn aprra egy gerezd fokhagymt. Ezt beleburtjuk egy olajjal kikent serpenyre, szzuk picit, s pr perc alatt puhra fzzk. Vz nem kell al.
4. Ha ezzel megvagyunk, a rizs egyik harmadt sszentjk a spentos fokhagyms trutyival. Szp zld sznnek kell lennie.
4. A trikolorbl teht megvan mr a zld, meg a fehr, ugyanis a fehr rszvel nem kell semmit sem csinlni. Az sima ss rizs marad. rdemes ebbl a legkisebb rszt meghagyni.
5. A disznhst felaprtjuk, majd olajon megpirtjuk vegesre a vrshagymt (apr legyen!!), majd rtesszk a hst, szzuk, s kicsit megpirtjuk, majd alntnk egy kevs vizet, s hagyjuk puhulni. Amikor mr majdnem puha, rtesszk az aprra vgott fokhagymt meg a tbbi fszert. Ezzel mg rottyan prat. Ha elfn a levt, esetleg kezdene odakapni, akkor rdemes mellette lenni, s alntgetni egy kis vizet. Ha ksz ez is, sszekeverjk a hamadik rsz rizzsel, s ksz is a trikolor pirosas rsze.
6. Majd egy magasabb fal ednybe tesszk a spentosat, mell a sima ss, natr rizst, majd e mell pedig a hsos rzsasznes rizst. Nekem nincs ilyen nagy ednyem, szval tkletesen megfelelt a clnak egy fagyis doboz :D Ksz is :D
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|