Trikolor: húsos-sima-spenótos rizs
Hozzávalók
-
egy bögre rizs
-
2,5 bögre víz
-
só, bors, édes pirospaprika, csípős pirospaprika
-
10-20 dkg spenótlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kisebb darab vöröshagyma
-
10-20 dkg hús (ki amit szeret, én most disznócombból csináltam)
-
paradicsom
Elkészítés
1. Megmossuk a rizst, majd olajon megsütjük egy picit, megsózzuk, ha elkezd ragadni, akkor ráöntünk két és fél pohár vizet. Majd puhára főzzük. Vigyázat, kifuthat és odaéghet, még lángelosztó alatt is!!!
2. Ha kész a rizs, három felé osztjuk.
3. Aztán a spenótleveleket jó alaposan átmossuk, majd késsel apróra vágjuk, és vágunk mellé szintén apróra egy gerezd fokhagymát. Ezt beleburítjuk egy olajjal kikent serpenyőre, sózzuk picit, és pár perc alatt puhára főzzük. Víz nem kell alá.
4. Ha ezzel megvagyunk, a rizs egyik harmadát összeöntjük a spenótos fokhagymás trutyival. Szép zöld színűnek kell lennie.
4. A trikolorból tehát megvan már a zöld, meg a fehér, ugyanis a fehér részével nem kell semmit sem csinálni. Az sima sós rizs marad. Érdemes ebből a legkisebb részt meghagyni.
5. A disznóhúst felaprítjuk, majd olajon megpirítjuk üvegesre a vöröshagymát (apró legyen!!), majd rátesszük a húst, sózzuk, és kicsit megpirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, és hagyjuk puhulni. Amikor már majdnem puha, rátesszük az apróra vágott fokhagymát meg a többi fűszert. Ezzel még rottyan párat. Ha elfőné a levét, esetleg kezdene odakapni, akkor érdemes mellette lenni, és aláöntögetni egy kis vizet. Ha kész ez is, összekeverjük a hamadik rész rizzsel, és kész is a trikolor pirosas része.
6. Majd egy magasabb falú edénybe tesszük a spenótosat, mellé a sima sós, natúr rizst, majd e mellé pedig a húsos rózsaszínes rizst. Nekem nincs ilyen nagy edényem, szóval tökéletesen megfelelt a célnak egy fagyis doboz :D Kész is :D
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|