Tlttt kposzta Nvrem utn remlhetleg szabadon ;) Itt-ott javtgattam az arnyokon...
Hozzvalk
-
750 gr savanytott kposzta (egy kzepes fej)
-
400 gr darlt disznhs
-
pr darab fstlt hs vagy csont
-
2 nagy fej hagyma
-
kb. 200 gr rizs
-
s, bors, pirospaprika, csombor
-
disznzsr
-
1 csokornyi kapor
Elkszts
s most jn a Ctrl+C, Ctrl+V :)
A kposztt levelekre szedjk, a torzsjt kivgjuk, s ha tl nagyok lennnek a levelek, flbevgjuk ket. Amelyikek nagyon szakadtak, plusz a torzskat, kisebb darabokra felvgjuk, s flretesszk.
A tltelkhez zsrban megdinszteljk az aprra vgott hagymt, szzuk, majd pirospaprikt adunk hozz, s beletesszk a rizst is, s kicsit megpirtjuk. Fszerezzk zls szerint (s, bors). Belekeverjk a darlt hst is, majd leszedjk a tzrl. Ezzel a tltelkkel aztn betltjk a kposztaleveleket. (A levelekre egy kanllal rakunk a tltelkbl, majd a kicsi oldalt felhajtjuk, utna pedig a hossz oldaln feltekerjk, s a msik kicsi oldalt, ami marad a tetejn, ujjal belenyomkodjuk.)
Az edny aljra elhelyeznk kposztaleveleket, csombort, kaprot, s a kzepre tesznk egy darab fstlt hst. Aztn szpen krbe lerakjuk a betlttt kposztaleveleket. Minden rteg kz lehet rakni egy-egy darab fstlt hst is. A tetejre aprbbra darabolt kposztt rakunk, illetve kaprot, csombort. Aztn annyi vizet ntnk r, hogy ellepje. Fedt tesznk r, s nagy lngon addig fzzk, amg el nem kezd forrni. Utna nagyon alacsony lngon addig fzzk, amg meg nem puhul minden. Tejfllel lehet tlalni."
NEKEM HOVA TNT A LEVE? Beitta a rizs? Amikor eloltottam, mg szott a lben. Aztn amikor meg megettk, akkor meg kb rakott kposzta volt.. De finom volt. Csak hova lett a L??????
Az eredeti receptet a Nvrem oldaln tallhatod meg.
|
|
|