Töltött-göngyölt csirke
Hozzávalók
-
csirkemell
-
só, bors, pirospaprika
-
fele annyi csík bacon (szalonna), ahány csirkemell szeletünk lett
-
trappista sajt, csíkokra vágva
-
fogpiszkáló (menőbbeknek ilyen műanyag kardocska, vagy valami hasonló)
Elkészítés
A csirkemellről leszedünk mindent, amit nem akarunk megenni. Majd szeletekre vágjuk, lehetőleg hosszú szeletekre, hogy fel lehessen majd göngyölni. Majd alaposan megmossuk, megtöröljük valami tiszta konyharuhában a húst, majd befűszerezzük. Aztán rátesszük a már félbevágott szalonnát, majd a sajt-csíkokat is. Utána feltekerjük. A kisebbik felétől tekerjük a nagyobbik felé. Majd beleszúrunk egy fogpiszkálót, hogy úgy maradjon, magyarul, hogy ne göngyölődjön ki. Aztán három tányérba külön beleteszünk lisztet, a másikba két egész tojást alaposan kikeverve, majd a harmadikba a zsemlemorzsát. Aztán beletesszük a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába a göngyölegeket. Ezt szépen eljátszuk az összes kis husival. Aztán pedig egy serpenyőbe olajat melegítünk, és közepes lángon kisütjük benne a husikat. Majd lecsöpögtetjük, és kész is.
Mellé én most hagymás krumplit csináltam.
/Héjában megfőztem a krumplit, majd egy lábosba két apróra vágott hagymát olajon megdinszteltem, megsóztam, majd belekockáztam a már puha krumplit, majd megint megsóztam, és összekavartam./
|
|
|