Tlttt-gngylt csirke
Hozzvalk
-
csirkemell
-
s, bors, pirospaprika
-
fele annyi csk bacon (szalonna), ahny csirkemell szeletnk lett
-
trappista sajt, cskokra vgva
-
fogpiszkl (menbbeknek ilyen manyag kardocska, vagy valami hasonl)
Elkszts
A csirkemellrl leszednk mindent, amit nem akarunk megenni. Majd szeletekre vgjuk, lehetleg hossz szeletekre, hogy fel lehessen majd gngylni. Majd alaposan megmossuk, megtrljk valami tiszta konyharuhban a hst, majd befszerezzk. Aztn rtesszk a mr flbevgott szalonnt, majd a sajt-cskokat is. Utna feltekerjk. A kisebbik feltl tekerjk a nagyobbik fel. Majd beleszrunk egy fogpiszklt, hogy gy maradjon, magyarul, hogy ne gngyldjn ki. Aztn hrom tnyrba kln beletesznk lisztet, a msikba kt egsz tojst alaposan kikeverve, majd a harmadikba a zsemlemorzst. Aztn beletesszk a lisztbe, majd a tojsba, vgl pedig a zsemlemorzsba a gngylegeket. Ezt szpen eljtszuk az sszes kis husival. Aztn pedig egy serpenybe olajat melegtnk, s kzepes lngon kistjk benne a husikat. Majd lecspgtetjk, s ksz is.
Mell n most hagyms krumplit csinltam.
/Hjban megfztem a krumplit, majd egy lbosba kt aprra vgott hagymt olajon megdinszteltem, megsztam, majd belekockztam a mr puha krumplit, majd megint megsztam, s sszekavartam./
|
|
|