Tejszínes kukoricás sajtos csirke
Hozzávalók:
-
olaj
-
1 fej vöröshagyma apróra vágva
-
4 csirkemell
-
só, bors, petrezselyem
-
200 ml főzőtejszín
-
100-150 gr reszelt sajt (ki milyet szeret, én most trappistával csináltam, de tuti jó lenne valami füstölt sajttal)
-
1 konzerv kukorica (levét öntsük le)
-
pici víz
Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon apróra vágom, megsózom picit és minimális olajon megdinsztelem. Amikor üveges a hagyma, vagy kezd esetleg ragadni, akkor öntök rá egy kis vizet, és ráteszem a húst, ezt is megsózom, borsozom, majd fehérre sütöm közepes lángon. Majd ráteszem az összezúzott fokhagymagerezdeket is. Majd aláöntök egy kis vizet, takarékon puhára párolom.
Ha sok leve lett, kicsit leöntök róla, aztán beleöntöm a tejszínt, alaposan elkevergetem, majd ráreszelem a sajtot is, ezzel is elkeverem, majd a végén beleburítom a kukoricát is, majd megszórom petrezselyemmel. Felforralom, közben kevergetem, nehogy odakapjon és kész is.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|