Székelykáposzta
Van benne hús is, csak elmerült
Hozzávalók
Pörkölthöz:
-
negyed kiló hús (én most valami disznóból csináltam)
-
hagyma
-
só, bors, édes pirospaprika, csípős pirospaprika
-
1 paradicsom
-
1 paprika
Káposzta:
-
fél kg savanyúkáposzta
-
4-5 db babérlevél, 3-4 szem egész bors
Elkészítés
A savanyúkáposzt, ha nem szeretjük olyan savanyúra, meg lehet mosni. Majd egy nagy lábosba beletesszük a káposztát, és annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje. Majd a tetejére babérlevelet és pár szem egész borsot rakunk. Ezt fedő alatt pár óra alatt puhára főzzük, néha aláöntögetünk egy kis vizet, és megkavargatjuk. Ez alatt megcsináljuk a pörköltet. Ha minden megpuhult, akkor összeöntöm őket.
|
|
|