Szalonns sajtos uborks csirke hagymagyon
Hozzvalk
-
fl kg csirkemell
-
1 vrshagyma cskokra vgva
-
1 gerezd fokhagyma cskokra vgva
-
olaj
-
5 db uborka (csemege, kovszos, savany, ki amilyet szeret), flbe kell vgni, hosszban
-
10 db sajt cskokra vgva
-
10 db szalonna, n csszrszalonnt szeleteltem fel
-
s, bors
Elkszts
A hst szeletekre vgom, majd ha kell, kiklopfolom. n nem szoktam, mert ha nem elg vastag a hs, nyavajogni kezd a Zuram, hogy hol a hs... Aztn befszerezem, majd rteszek a szeletre hosszban egy szalonnt, keresztbe pedig a sajtot s a hosszban flbevgott uborkt. Majd felgngylm a kisebbik vgtl indulva (ide tettem a sajtot, meg az uborkt), s sszetzm fogpiszklval, hogy ne jjjn szt. Aztn egy nagy serpenyben olajon megdinsztelem a hagymkat, s erre a hagymagyra teszem r a csirkket. Aztn megforgatom ket, hogy mindenhol kifehredjen a hs, majd fed alatt puhra prolom. Vz nem kell al, mert lesz alatta. Valami levet eresztett, mittommi, de lnyeg az, hogy nem kell al semmi, mert ellesz a sajt kis levben. Ne tessk megijedni, ha kifolyik a sajt, mert az a dolga, hogy tiszta sajt legyen az egsz kaja, ugyanis ezzel a hagyms, sajtos vizes trutyival fogjuk meglocsolni a kretet. A kpen n nem locsoltam meg, mert csak a kp kedvrt tettem ki tnyrra a kajt, s utna visszatettem az ednybe.
|
|
|