Szalonnás sajtos uborkás csirke hagymaágyon
Hozzávalók
-
fél kg csirkemell
-
1 vöröshagyma csíkokra vágva
-
1 gerezd fokhagyma csíkokra vágva
-
olaj
-
5 db uborka (csemege, kovászos, savanyú, ki amilyet szeret), félbe kell vágni, hosszában
-
10 db sajt csíkokra vágva
-
10 db szalonna, én császárszalonnát szeleteltem fel
-
só, bors
Elkészítés
A húst szeletekre vágom, majd ha kell, kiklopfolom. Én nem szoktam, mert ha nem elég vastag a hús, nyavajogni kezd a Zuram, hogy hol a hús... Aztán befűszerezem, majd ráteszek a szeletre hosszában egy szalonnát, keresztbe pedig a sajtot és a hosszában félbevágott uborkát. Majd felgöngyölöm a kisebbik végétől indulva (ide tettem a sajtot, meg az uborkát), és összetűzöm fogpiszkálóval, hogy ne jöjjön szét. Aztán egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, és erre a hagymaágyra teszem rá a csirkéket. Aztán megforgatom őket, hogy mindenhol kifehéredjen a hús, majd fedő alatt puhára párolom. Víz nem kell alá, mert lesz alatta. Valami levet eresztett, mittommi, de lényeg az, hogy nem kell alá semmi, mert ellesz a saját kis levében. Ne tessék megijedni, ha kifolyik a sajt, mert az a dolga, hogy tiszta sajt legyen az egész kaja, ugyanis ezzel a hagymás, sajtos vizes trutyival fogjuk meglocsolni a köretet. A képen én nem locsoltam meg, mert csak a kép kedvéért tettem ki tányérra a kaját, és utána visszatettem az edénybe.
|
|
|