Slt kacsacomb prolt lilakposztval s hagyms krumplival
Hozzvalk:
Kacshoz:
-
4 db kacsacomb
-
s, bors, majoranna, kakukkf, rozmaring
Hagyms krumplihoz:
-
1 kg krumpli
-
2 fej vrshagyma
-
s
-
kacsazsr (hagymt megdinsztelni)
Prolt lilakposzthoz:
-
1fej lilakposzta lereszelve (a nagy sajtreszeln)
-
s, cukor, kmnymag, ecet
Elkszts:
A kacsacomb brt bevagdaljuk, hogy ki tudjon belle folyni a zsrja sts kzben. Alaposan befszerezzk, brs felvel lefele egy tepsibe tesszk (nem kell kikenni, mert ereszt elg zsrt a kacsa), aluflival lefedjk, majd elmelegtett stben minimum 2 rn t stjk, s fl rnknt megnzzk, locsolgatjuk, majd amikor mr puha a hs, akkor levesszk a flit, megfordtjuk a combokat, hogy a bre legyen fell, s kipirtjuk 10-20 perc alatt.
A krumplit hjastul feltesszk ss vzbe fni. Ha puha, igyekezznk hamar meghmozni s kockkra vgni. A hagymkat aprra vgjuk, s egy lbasba a kacsrl lemert (igen, kinyitjuk a stt, lemernk a kacsrl pr evkanl zsrt, s toljuk is vissza a stbe. rdemes akkor csinlni, amikor egybknt is kivennnk megnzni a kacst.) 5-10 evkanl kacsazsrba tesszk, megdinszteljk egy kicsit, s aprnknt erre rtesszk a meghmozott, felkockzott, ftt krumplit. Majd kevergetjk kicsit a hagyms zsrral. Majd erre megint rtesznk egy kis krumplit s megint sszekeverjk. Ezt addig csinljuk, amg van krumplink. Aztn a vgn alaposan elkeverjk, hogy mindenhova jusson a krumplira ebbl a hagyms zsrbl, s el is olthatjuk alatta a gzt.
A lilakposztt nagyluk sajtreszeln lereszeljk, majd beszzuk, s fl rt pihenni hagyjuk. Majd lecspgtetjk ha szksges (nekem nem kellett, mert nem sok st tettem r). Egy lbasba egy fej aprra vgott hagymt olajon megdinsztelnk, s rtesznk 1-2 evkanl cukrot. Majd kicsit pirtjuk, s rtesszk a kposztt. Majd felengedjk annyi vzzel, hogy egy ujjnyira ellepje, szzuk ha kell, beletesszk a kmnyt, pici ecetet is, s puhra fzzk.
Ksz is :D
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|