Sült hús
Hozzávalók
-
1 kg disznócomb (egész)
-
negyed kg zsír
-
mustár
-
pirospaprika, só
-
sok-sok gerezd fokhagyma
Elkészítés
A húst alaposan megmossuk, majd egy akkora edénybe tesszük, amiben elfér, és tudjuk majd benne forgatni, locsolni is. Csak úgy, natúr, minden fűszer nélkül két fakanálnyi zsírban először csak átsütjük, hogy megfehéredjen mindenhol, majd csak ezután sózzuk be, tesszük rá a pirospaprikát és a mustárt. Minden oldalát befűszerezzük természetesen. Majd vagy mellé, vagy beleszurkáljuk a fokhagymagerezdeket. Teszünk még alá pár fakanálnyi zsírt, és aláöntünk egy pohár vizet is, majd fedő alatt és lángelosztón nagyon lassan puhára sütjük, a tűzhelyen, nem sütőben. Figyeljünk, hogy ne fője el a vizet, ezt pótolni kell néha, kb 20 percenként. Érdemes ilyenkor forgatni rajt egyet, és meglocsolni a levével. Aztán a végén amikor már puha, akkor fedő nélkül elsütjük alóla a vizet, magyarul zsírjára sütjük és eloltjuk. A kimaradt zsírt egy üvegbe tesszük, és ezt adjuk vacsorára a Zurunknak (kenyéren, lilahagymával). Ebédre meg mehet a hús. Lehet bármilyen salátával enni, vagy csak szimplán kenyérrel. Ki ahogy szereti.
|
|
|