Slt hs
Hozzvalk
-
1 kg diszncomb (egsz)
-
negyed kg zsr
-
mustr
-
pirospaprika, s
-
sok-sok gerezd fokhagyma
Elkszts
A hst alaposan megmossuk, majd egy akkora ednybe tesszk, amiben elfr, s tudjuk majd benne forgatni, locsolni is. Csak gy, natr, minden fszer nlkl kt fakanlnyi zsrban elszr csak tstjk, hogy megfehredjen mindenhol, majd csak ezutn szzuk be, tesszk r a pirospaprikt s a mustrt. Minden oldalt befszerezzk termszetesen. Majd vagy mell, vagy beleszurkljuk a fokhagymagerezdeket. Tesznk mg al pr fakanlnyi zsrt, s alntnk egy pohr vizet is, majd fed alatt s lngelosztn nagyon lassan puhra stjk, a tzhelyen, nem stben. Figyeljnk, hogy ne fje el a vizet, ezt ptolni kell nha, kb 20 percenknt. rdemes ilyenkor forgatni rajt egyet, s meglocsolni a levvel. Aztn a vgn amikor mr puha, akkor fed nlkl elstjk alla a vizet, magyarul zsrjra stjk s eloltjuk. A kimaradt zsrt egy vegbe tesszk, s ezt adjuk vacsorra a Zurunknak (kenyren, lilahagymval). Ebdre meg mehet a hs. Lehet brmilyen saltval enni, vagy csak szimpln kenyrrel. Ki ahogy szereti.
|
|
|