Resztelt csirkemáj
Hozzávalók
-
csirkemáj, szív
-
pirospaprika, só, bors
-
1 db vöröshagyma, vékony csíkokra vágva
-
1 db paradicsom, felkockázva
-
1 db paprika, felkockázva
-
picike víz, hogy legyen egy kis leve
Elkészítés
A májról, szívről levágunk mindent, amit nem akarunk megenni. Aztán alaposan megmossuk, majd egy kis serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, megsózzuk, nehogy odaégjen, de ha kell, öntünk inkább egy kis vizet alá, majd beletesszük a májat meg a szívet is, és befűszerezzük. Majd hirtelen átsütjük a májat, hogy ilyen szürkés legyen, majd aláöntünk egy kis vizet, hogy legyen miben megpuhulnia. Majd rátesszük a paradicsom- és paprikakockákat is, lefedjük, közepes lángon sütjük tovább, és néha megkeverjük, hogy minden íz alaposan összeérjen benne. Kb 15-20 perc elég neki, hogy átpuhuljon. Kész is.
|
|
|