Nyári rakottas
Hozzávalók
-
fél-1 kg krumpli
-
só, pirospaprika, rozmaring, bors, bazsalikom
-
300 g darált hús
-
1 vöröshagyma
-
1 ek. olaj
-
3-3 db paprika, paradicsom
-
pici reszelt sajt
Elkészítés
Krumplit héjában megfőzöm. Addig megsütöm a húst. Olaj, hagyma (apróra vágva), só, majd hús. Aztán a fűszerek. Minden mehet rá. Hamar megvan, ha csirkéből csináljuk. Aztán meghámozom a krumplit, óvatosan karikákra szeletelem. Egy jénait kikenek margarinnal. Majd ilyen sorrendben beleteszem a kajákat: Krumpli fele, hús, krumpli másik fele, só, paprika, paradicsom, bazsalikom, sajt. Csak addig kell betenni a sütőbe, míg a sajt jól rá nem pirul.
|
|
|