Nagymamám-féle mustáros-almás-édes csirke
Hozzávalók
-
2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
-
babérlevél, só, bors, mustár
-
1 dl fehér bor (nem muszáj)
-
2 közepes alma meghámozva, nagyon apró/mini kockára vágva
-
kicsi méz (ha nem elég édes az alma)
-
kb 500 gr csirkemell (mell, alsó-felsőcomb, szárny, bármi)
Elkészítés
A vöröshagymát megsózom, olajon megdinsztelem, majd hozzáteszem a húst. Amikor már fehér a hús, akkor ráteszem a fűszereket meg a szétzúzott fokhagymát is. Feleresztem borral és vízzel, hogy ellepje egy ujjnyival. Fedő alatt puhára párolom, ha kell öntök alá még vizet. Ha félig puha a hús, beleteszem az almákat. Azért kell jó apróra vágni az almát, hogy ez is "belepuhuljon" a szószba. Kis bögrébe teszek másfél ujjnyi olajat, keverek bele annyi lisztet, hogy csurgatni lehessen, majd összekavarom csomómentesre, és beleburítom a húsba, amit folyamatosan kevergetek amíg öntöm bele a híg rántást. Összerottyantom, és kész is.
|
|
|