Nagymamm-fle mustros-alms-des csirke
Hozzvalk
-
2 fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma
-
babrlevl, s, bors, mustr
-
1 dl fehr bor (nem muszj)
-
2 kzepes alma meghmozva, nagyon apr/mini kockra vgva
-
kicsi mz (ha nem elg des az alma)
-
kb 500 gr csirkemell (mell, als-felscomb, szrny, brmi)
Elkszts
A vrshagymt megszom, olajon megdinsztelem, majd hozzteszem a hst. Amikor mr fehr a hs, akkor rteszem a fszereket meg a sztzzott fokhagymt is. Feleresztem borral s vzzel, hogy ellepje egy ujjnyival. Fed alatt puhra prolom, ha kell ntk al mg vizet. Ha flig puha a hs, beleteszem az almkat. Azrt kell j aprra vgni az almt, hogy ez is "belepuhuljon" a szszba. Kis bgrbe teszek msfl ujjnyi olajat, keverek bele annyi lisztet, hogy csurgatni lehessen, majd sszekavarom csommentesre, s beleburtom a hsba, amit folyamatosan kevergetek amg ntm bele a hg rntst. sszerottyantom, s ksz is.
|
|
|