Mexikói chilis bab
Hozzávalók
-
olaj
-
2 fej vöröshagyma (apróra vágva)
-
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
-
400 g darált vagy apróra vágott hús (ki milyet szeret)
-
só, bors, chili, pirospaprika, oregánó, /erős pista :D/
-
1 db vagdalt paradicsom konzerv (chopped tomatoe), vagy 4-5 szem paradicsom felkockázva. /Akinek van türelme az nyugodtan leszedheti a héját. Én nem pepecselek ilyesmivel, úgyis elfogy, ha benn hagyom a héját./
-
1 db vörösbab konzerv
-
1 db fehérbab konzerv
-
1 db kukoricakonzerv
-
kicsi méz
Elkészítés
Vöröshagymákat olajon üvegesre dinsztelem, közben megsózom, hogy nehogy odaégjen. Majd ráburítom a húst, majd befűszerezem (só, bors, chili, pirospaprika, oregánó). Mikor puha a hús, ráteszem a fokhagymákat, a paradicsomkonzervet, majd a szitán átmosott babokat és kukoricát. Végül hozzáteszek egy kicsi mézet. Összerottyan, és el is oltom :D
|
|
|