Meggyleves
Hozzvalk
-
annyi kimagvazott meggy, hogy 3/4-ig tele legyen a lbas vele
-
fahj
-
kicsi mz
-
kicsi kristlycukor
-
fl citrom jl megmosva, s felkarikzva, msik felt meghagyjuk, htha kell mg bele egy kicsi citroml
-
kis poharas tejfl, kt ek. liszt (habars)
Elkszts
Kimagvazom a meggyet, beleteszem egy lbosba. Feleresztem annyi vzzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Majd felforralom, aztn belerakok egy kis fahjat, mzet s a citromkarikkat. rdemes kzben kstolgatni, hogy eltalljuk azt az zt, ami neknk megfelel. Majd a tejflbe belekeverem csommentesre a lisztet, majd hozzadok egy kicsi levet a lbasbl, s ezzel is csommentesre keverem, majd vatosan belecsurgatom a lbasba. Rottyan egyet, s ksz is.
|
|
|