Meggyleves
Hozzávalók
-
annyi kimagvazott meggy, hogy 3/4-éig tele legyen a lábas vele
-
fahéj
-
kicsi méz
-
kicsi kristálycukor
-
fél citrom jól megmosva, és felkarikázva, másik felét meghagyjuk, hátha kell még bele egy kicsi citromlé
-
kis poharas tejföl, két ek. liszt (habarás)
Elkészítés
Kimagvazom a meggyet, beleteszem egy lábosba. Feleresztem annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Majd felforralom, aztán belerakok egy kis fahéjat, mézet és a citromkarikákat. Érdemes közben kóstolgatni, hogy eltaláljuk azt az ízt, ami nekünk megfelel. Majd a tejfölbe belekeverem csomómentesre a lisztet, majd hozzáadok egy kicsi levet a lábasból, és ezzel is csomómentesre keverem, majd óvatosan belecsurgatom a lábasba. Rottyan egyet, és kész is.
|
|
|