Mrta-fle babos tel kicsit mskpp
Hozzvalk:
-
zsr/olaj
-
2 hatalmas fej vrshagyma aprra vgva
-
500 gr srgarpa felkarikzva
-
2 szl fehrrpa aprra vgva
-
fl zeller aprra vgva
-
500 gr mirelit, vagy igazi bab
-
s, bors, pirospaprika, petrezselyem, lestyn, aprtott zellerlevl
-
300 gr grillkolbsz
-
vz
-
liszt, pirospaprika, olaj (rnts)
Elkszts:
A hagymt, rpkat s a zellert megdinsztelem kicsit olajon, majd eresztek al egy kis vizet, hogy pp ellepje, s prolom egy kicsit, kb 5 percet. Aztn hozzteszem a babot, felvizezem, (ha igazi babot hasznlunk, akkor elz este ztassuk vzbe, majd msnap a vizt lentjk s utna adjuk hozz az telhez), beleteszem a fszereket s felforralom, majd flig rteszem a fedt s addig fzm, mg puha nem lesz.
Amg puhul a mindensg a fazkban ;), addig egy serpenybe pici zsrt teszek, felmelegtem, majd beleburtom a mr elre felkarikzott grillkolbszokat. Ha ez is ksz, s megftt a bab is, akkor beleburtom a grillkolbszokat a babos fazkba, sszerottyantom kicsit, ha kell, utnafszerezek.
Vgl egy kis kblibe teszek egy kis olajat meg lisztet, hg, de elg sok rntst csinlok, majd hozzadom a babhoz, vatosan, folyamatos kevergets kzben. gy kevesebb eslye van, hogy orbitlis mret rnts-csomk legyenek a kajban. Olyan 10 percig fed nlkl mg fzm, nagy lngon, hogy fje el egy kicsit a levt, kzben idnknt keverek rajt prat. Aztn, amikor mr tetszik az llaga, eloltom. Ksz is.
|
|
|