Marinírozott csirke
Hozzávalók
-
4 egész csirkecomb, de mindegy miből csináljuk
-
5 ek. ketchup
-
3 ek. majonéz
-
2 gerezd fokhagyma, nagyon apróra vágva
-
rozmaring, kakukkfű, majoranna, só, bors
-
olaj
Elkészítés
Leszedek mindent a húsról, amit nem akarok megenni. Majd egy tálkában kikeverem a kulimászt: ketchup, majonéz, fokhagyma, fűszerek. Majd ezzel bekenem a húst, és állni hagyom legalább egy órára. Utána egy serpenyőbe vagy amibe belefér olajat teszek, és beleteszem a húst, és a tányéron maradt kulimászt is. Majd néha megforgatom, és fedő alatt puhára sütöm. Én azt hiszem tettem alá egy kicsi vizet is. Szóval nézzük, hogy mit csinál, nehogy odaégjen, vagy ragadjon. És amikor átforgatom a húst, akkor mindig meglocsolgatom a saját levével. Hamar megvan, ha csirkéből csináljuk.
|
|
|