Lucskos kposzta (erdlyi)
Hozzvalk
-
2 fej vrshagyma (egsz)
-
30 dkg fstlt oldalas
-
1 pici fej deskposzta
-
kapor, s
-
liszt, olaj, paradicsoml
Elkszts
Megmosom, ngybe vgom, legyalulom a kposztt (n csak aprra vgom, ha nincs kedvem sszamaszatolni az egsz konyht). Egy nagy lbosba beleteszem az oldalast, kposztt, hagymkat, kaprot. Ha puha minden, akkor hg rntst csinlok, majd ezt felntm paradicsomlvel. Majd ezt beleburtom a lbosba. Aztn megszom. Rottyan prat, aztn eloltom. Tejfllel s lilahagymval tlalom. Tejflt ugye mindenki maga tesz r, a hagymt meg kistnyron teszem mell. Egy fej egy szemlyre kb. De mi a hagymt is hagymval esszk, szval ez zls dolga.
|
|
|