Lucskos káposzta (erdélyi)
Hozzávalók
-
2 fej vöröshagyma (egész)
-
30 dkg füstölt oldalas
-
1 pici fej édeskáposzta
-
kapor, só
-
liszt, olaj, paradicsomlé
Elkészítés
Megmosom, négybe vágom, legyalulom a káposztát (én csak apróra vágom, ha nincs kedvem összamaszatolni az egész konyhát). Egy nagy lábosba beleteszem az oldalast, káposztát, hagymákat, kaprot. Ha puha minden, akkor híg rántást csinálok, majd ezt felöntöm paradicsomlével. Majd ezt beleburítom a lábosba. Aztán megsózom. Rottyan párat, aztán eloltom. Tejföllel és lilahagymával tálalom. Tejfölt ugye mindenki maga tesz rá, a hagymát meg kistányéron teszem mellé. Egy fej egy személyre kb. De mi a hagymát is hagymával esszük, szóval ez ízlés dolga.
|
|
|