Krumplis tszta
Hozzvalk
-
4-5 szem kisebb krumpli, meghmozva, felkockzva
-
2 kicsi vrshagyma aprra vgva
-
kicsi olaj
-
pirospaprika, s
-
valamilyen szraztszta (mindegy milyen, kinek milyen tetszik, zlik)
Elkszts
Feltesznk egy fazkba vizet, olajat meg egy kis st fni. Ebbe fogjuk kifzni a tsztt :D De csak akkor tesszk bele, amikor mr gyngyzik/bugyborkol/forr a vz. Na, ezt hagyjuk, hogy megpuhuljon, addig meghmozzuk a krumplit, felkockzzuk, s flretesszk. Majd egy msik lbasban olajon megdinszteljk a hagymt, rakunk r j sok pirospaprikt, majd beleburtjuk a krumplit, s csak annyi vizet tesznk bele, hogy pp ellepje. Ezt jl sztfzzk, majd sszetrjk. Aki mennek rzi magt, az hasznljon krumplinyomt, n maradok a villnl. Br ezzel csak annyi a baj, hogy olyan j erben vagyok, hogy szthajltgatom mr ket, de sebaj, az ebd rdekben mindent!! Na, szval megvan addigra a tszta is, de lehet mr rg ksz van, akkor arrl lentjk szpen azt az olajos vizet, s ebbe az ednybe burtjuk bele a papriks-krumplis-hagyms trutyit. Ezt j alaposan sszekeverjk, aztn kszen is vagyunk.
|
|
|