Krumplis tészta
Hozzávalók
-
4-5 szem kisebb krumpli, meghámozva, felkockázva
-
2 kicsi vöröshagyma apróra vágva
-
kicsi olaj
-
pirospaprika, só
-
valamilyen száraztészta (mindegy milyen, kinek milyen tetszik, ízlik)
Elkészítés
Felteszünk egy fazékba vizet, olajat meg egy kis sót főni. Ebbe fogjuk kifőzni a tésztát :D De csak akkor tesszük bele, amikor már gyöngyözik/bugyborékol/forr a víz. Na, ezt hagyjuk, hogy megpuhuljon, addig meghámozzuk a krumplit, felkockázzuk, és félretesszük. Majd egy másik lábasban olajon megdinszteljük a hagymát, rakunk rá jó sok pirospaprikát, majd beleburítjuk a krumplit, és csak annyi vizet teszünk bele, hogy épp ellepje. Ezt jól szétfőzzük, majd összetörjük. Aki menőnek érzi magát, az használjon krumplinyomót, én maradok a villánál. Bár ezzel csak annyi a baj, hogy olyan jó erőben vagyok, hogy széthajlítgatom már őket, de sebaj, az ebéd érdekében mindent!! Na, szóval megvan addigra a tészta is, de lehet már rég kész van, akkor arról leöntjük szépen azt az olajos vizet, és ebbe az edénybe burítjuk bele a paprikás-krumplis-hagymás trutyit. Ezt jó alaposan összekeverjük, aztán készen is vagyunk.
|
|
|