Kolbászos-lecsós csirke
Hozzávalók
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db kisebb vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
10 cm kolbász
-
8 szelet csirkemell, csíkokra vágva
-
só, bors
Elkészítés
A hagymákat C betűkre vágjuk, talán julienre vagy mire. Ezt megfuttatjuk egy kis olajon, rögtön meg is sózzuk, nehogy odakapjon. Majd rátesszük a húscsíkokat, és sózzuk, borsozzuk. Aztán ha már fehér az alja a húsnak, akkor megfordítjuk, majd ha már a másik fele is fehér, akkor rátesszük a kolbászkarikákat, a paradicsomszeleteket, és a hosszúkásra vágott paprikát is. Majd lefedjük. Levet ereszt, szóval nem kell aláönteni semmit sem. Aztán ez így elpárolog magában, de mivel a csirke hamar megpuhul, ezért max 20 perc elég neki. Időnként nem árt összekavarni az egészet, hogy minden íz alaposan beleivódjon...vagy mi. Na, aztán ez készen is van. Csak ne felejtsük el, hogy amikor már rajt van a tető elkezdeni főzni mellé a RIZST!!! Én arra tettem egy kis petrezselymet, hogy ne legyen olyan fehér. De a képen fehér.. Nem értem..
|
|
|