Gombapaprikás
Hozzávalók
-
1 kg gombaaaaaa
-
egy fej vöröshagyma apróra vágva
-
só, bors, édes pirospaprika, erős pirospaprika, majoranna
-
tejföl, liszt (=habarás)
-
paradicsom, paprika
Elkészítés
A gombákat egyesével meleg víz alatt, valami szivaccsal alaposan átmosom, majd leszedem a szárát, és levágok róla mindent, ami undi. Nekem kb a fele a kukában landolt. Szóval nem lesz sok az egy kiló gombából. Aztán egy hatalmas fazékba beleteszem a gombákat, és annyi vizet teszek bele, hogy ellepje. Ezt főzögetem egy darabig, aztán amikor már megunom, akkor leöntöm róla ezt a már addigra fekete vizet, a gombákat pedig egy szűrőben hagyom, és lecsepegtetem.
Majd elmosom a lábost, és olajon hagymát, sót, paradicsomot meg paprikát dinsztelek. Majd erre ráburítom a már majdnem puha gombááááát, és felöntöm épp annyi vízzel, hogy ellepje. Aztán beleteszem az összes csípős fűszert, ami csak itthon van, kicsit főzögetem, kavargatom, és a végén tejfölben alaposan elkevert lisztet, tehát habarást teszek hozzá. Krémesnek kell lennie. Végülis kész is van.
|
|
|