Gombapapriks
Hozzvalk
-
1 kg gombaaaaaa
-
egy fej vrshagyma aprra vgva
-
s, bors, des pirospaprika, ers pirospaprika, majoranna
-
tejfl, liszt (=habars)
-
paradicsom, paprika
Elkszts
A gombkat egyesvel meleg vz alatt, valami szivaccsal alaposan tmosom, majd leszedem a szrt, s levgok rla mindent, ami undi. Nekem kb a fele a kukban landolt. Szval nem lesz sok az egy kil gombbl. Aztn egy hatalmas fazkba beleteszem a gombkat, s annyi vizet teszek bele, hogy ellepje. Ezt fzgetem egy darabig, aztn amikor mr megunom, akkor lentm rla ezt a mr addigra fekete vizet, a gombkat pedig egy szrben hagyom, s lecsepegtetem.
Majd elmosom a lbost, s olajon hagymt, st, paradicsomot meg paprikt dinsztelek. Majd erre rburtom a mr majdnem puha gombt, s felntm pp annyi vzzel, hogy ellepje. Aztn beleteszem az sszes csps fszert, ami csak itthon van, kicsit fzgetem, kavargatom, s a vgn tejflben alaposan elkevert lisztet, teht habarst teszek hozz. Krmesnek kell lennie. Vglis ksz is van.
|
|
|