Fasírt (igazi)
Hozzávalók
-
1-2 egész tojás
-
2 fej vöröshagyma apróra vágva
-
majoranna, só, bors, petrezselyem, pirospaprika, lestyán
-
fél kg darált hús
-
zsemlemorzsa
Elkészítés
A húst ledarálom, majd mindent beleteszek, kivétel a zsemlemorzsát. Majd ha nagyon lágy lett a massza, akkor kicsi zsemlemorzsát is teszek bele. Aztán egy tálkába szórok egy kis zsemlemorzsát, majd kézzel gombócokat formázok, és meghempergetem a zsemlemorzsában a fasírtokat. Felhevített zsírban, de amint beletettem, LASSÚ TŰZÖN TÜRELMESEN kisütöm. Itt bizony meg kell várni, míg a hús is átsül. Csirkével a leghamarabb, marhával a jó ég tudja több óra is lehet. Fene csinálja abból. De a disznónak is sok idő kell. Egy-háromnegyed óra tuti kell, különben nyers marad a lelkem.
|
|
|