Fasrt (hamis)
Hozzvalk
-
2 zsmle
-
pici tej
-
egy egsz tojs
-
egy fej vrshagyma aprra vgva
-
majoranna, s, bors, petrezselyem, lestyn
-
egy kis konzerv mjkrm
-
zsemlemorzsa
Elkszts
A zsmlket felkockzom, beleteszem egy tlba, s nyakon ntm egy pici tejjel. Kvzi meglocsolom. Aztn hagyom pr percig, hogy kicsit magba szvja a tejet a zsmle. Majd mindent beleburtok. Majd ha nagyon lgy lett a massza, akkor kicsi zsemlemorzst is teszek bele. Aztn egy tlcra szrok egy kis zsemlemorzst. Majd kzzel tallrokat formzok, s meghempergetem a zsemlemorzsban a fasrtokat. Aztn forr olajban kistm ket. Pr perc elg nekik, nem kell itt olyan sok cuccnak tslnie. J barna legyen, de azrt ne gjenek meg. rdemes ott csorogni mellettk, klnben odagnek, mert kzepes lngon szoktam stni. Hamar elkszl.
|
|
|