Fasírt (hamis)
Hozzávalók
-
2 zsömle
-
pici tej
-
egy egész tojás
-
egy fej vöröshagyma apróra vágva
-
majoranna, só, bors, petrezselyem, lestyán
-
egy kis konzerv májkrém
-
zsemlemorzsa
Elkészítés
A zsömléket felkockázom, beleteszem egy tálba, és nyakon öntöm egy pici tejjel. Kvázi meglocsolom. Aztán hagyom pár percig, hogy kicsit magába szívja a tejet a zsömle. Majd mindent beleburítok. Majd ha nagyon lágy lett a massza, akkor kicsi zsemlemorzsát is teszek bele. Aztán egy tálcára szórok egy kis zsemlemorzsát. Majd kézzel tallérokat formázok, és meghempergetem a zsemlemorzsában a fasírtokat. Aztán forró olajban kisütöm őket. Pár perc elég nekik, nem kell itt olyan sok cuccnak átsülnie. Jó barna legyen, de azért ne égjenek meg. Érdemes ott ácsorogni mellettük, különben odaégnek, mert közepes lángon szoktam sütni. Hamar elkészül.
|
|
|