Egsz sltcsirke
Hozzvalk
-
egy egsz csirke
-
margarin
-
olaj
-
s, bors, kevs des pirospaprika, kakukkf, rozmaring
-
zldbors
-
kukorica
-
szalonna (hsos)
-
3-4 vrshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
Elkszts
A csirkt alaposan megmossuk, s leszedjk rla a vletlenl rajt maradt tollakat. Aztn egy tepsit kikennk j alaposan margarinnal. Majd elksztjk a pcot, ami nlam a kvetkez volt: egy kis tlkba beletettem egy burtsnyi olajat meg a fszereket. Ezeket sszekevertem, majd tollecsettel bekenegettem vele a csirkt, amit elzleg mr betettem a tepsibe. Aztn r/melltettem a hagymkat, meg a szalonnt. Ezutn letakartam a tepsit aluflival, s betettem a stbe. Majd flrnknt meglocsoltam a sajt levvel, s amikor mr majdnem megpuhult, nekem ez kb egy ra volt, akkor melltettem a mirelit zldborst, meg a konzerves kukorict (levt lentttem). Aztn ezzel stttem mg kb 20 percet, majd aluflia nlkl mg 15 percet. Aztn eloltottam a stt, s mg egy kicsit bent hagytam. Lehetne sokig is pirtani, de akkor megkemnyedik, s n azt nem szeretem.
|
|
|