Egész sültcsirke
Hozzávalók
-
egy egész csirke
-
margarin
-
olaj
-
só, bors, kevés édes pirospaprika, kakukkfű, rozmaring
-
zöldborsó
-
kukorica
-
szalonna (húsos)
-
3-4 vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A csirkét alaposan megmossuk, és leszedjük róla a véletlenül rajt maradt tollakat. Aztán egy tepsit kikenünk jó alaposan margarinnal. Majd elkészítjük a pácot, ami nálam a következő volt: egy kis tálkába beletettem egy burításnyi olajat meg a fűszereket. Ezeket összekevertem, majd tollecsettel bekenegettem vele a csirkét, amit előzőleg már betettem a tepsibe. Aztán rá/mellétettem a hagymákat, meg a szalonnát. Ezután letakartam a tepsit alufóliával, és betettem a sütőbe. Majd félóránként meglocsoltam a saját levével, és amikor már majdnem megpuhult, nekem ez kb egy óra volt, akkor mellétettem a mirelit zöldborsót, meg a konzerves kukoricát (levét leöntöttem). Aztán ezzel sütöttem még kb 20 percet, majd alufólia nélkül még 15 percet. Aztán eloltottam a sütőt, és még egy kicsit bent hagytam. Lehetne sokáig is pirítani, de akkor megkeményedik, és én azt nem szeretem.
|
|
|