Brassi zldborss aprpecsenye
Hozzvalk:
-
kb 2 dinyi disznzsr
-
kt hatalmas fej vrshagyma aprra vgva
-
100 gr fstlt ftt csszrszalonna
-
500-600 gr diszncomb
-
pirospaprika, s, bors, majoranna, legvgn petrezselyem
-
6-10 (zls szerint) fokhagymagerezd
-
egy paprika (sima, csps, pritamin, kaliforniai, ki milyet szeret)
-
400 gr tiszttott zldbors (800 gr tiszttatlan)
-
vz
Elkszts:
A vrshagymt meg a szalonnt nagyon aprra vgom, megszom picit s megfuttatom egy kis disznzsrban. Nem tlzok, de nekem annyi hagyma lett gy a serpenymben, hogy alig lttam a fakanl fejt. Semmi baj, tessk megnzni a kpet, nem is ltszik benn a tengernyi vrshagyma. Ez teljesen el fog tnni/fni. Azt mondjk hagymt gy kell telbe tenni, hogy az ne ltszdjon. Most sikerlt gy tnik.
Amikor veges a hagyma, vagy kezd esetleg ragadni, akkor ntk mg egy kis vizet/zsrt r, s rteszem a hst, ezt is megszom, majd fehrre stm kzepes lngon. Majd rteszem a petrezselyem kivtelvel a fszereket, meg az sszezzott fokhagymagerezdeket is. Majd alntk egy kis vizet. Ezalatt sszevgom aprra a paprikt, tnyleg ilyen kis mini kockkra, (kb 2x2mm) s ezt is hozzburtom a hshoz.
Aztn ha kell alntk egy kis vizet. Ednytl s tzhelytl fggen addig stm halk lngon a hst mg puha nem lesz. Ha elfn a levt, nyugodtan ntsnk al egy kis vizet. De ne 2 litert. Fl pohr elg, hogy ne gjen oda. Legyen miben fnie. Aztn rburtom a zldborst, kicsit szom kzben, mert a sok elftt l, "eltnt st" is jelent, de azrt ne szzuk el. Aztn ha minden puha, akkor rszrom a petrezselymet is, rottyan mg prat, s el is lehet oltani. Csak keverjk jl ssze.
n kretnek tepsis-hjas krumplit csinltam.
Alaposan megmostam hjastul a krumplit, majd felngyeltem ilyen cikkekre, kikentem egy tepsit egy kis olajjal, s beletettem a krumplikat. Aluflival lefedve 15-30 perc alatt puhra stttem, majd levettem az aluflit, megsztam, s addig pirtottam, amilyen ropogsra szeretem. A hjt meg lehet enni, sok tpanyag van benn.
Az eredeti receptet itt talltam.
|