Bolognai
Hozzvalk:
- fl kg darlt marhahs
- 1 doboz srtett paradicsom, ami majdnem olyan, mint a paradicsoml.
- egy fej vrshagyma
- kt fokhagymagerezd
- s, bors, oregano, bazsalikom, majoranna, rozmaring
- pici cukor vagy mz vagy mindkett
- vz
- ici pici vrsbor
- egy srgarpa (megfzve kln: rdemes hslevesbl kiszedni egyet, zeller: dett) villval sszetrve
- egy pici zellerdarab szintn villval sszetrve
Elkszts:
A marhahst alaposan megmosom, hogy kimenjen belle az az undi szn. Aztn egy nagyobb lbasba teszek egy pici olajat, meg vrshagymt, megszom, s megdinsztelem egy picit, ha kell ntk al egy kis vizet, nehogy odagjen. Aztn rntm a darlthst, jra megszom, borsozom, s felntm egy deci vrsborral. Rteszem a tett, s hagyom kicsit fni. Kzben ha elfvi a vizet, ntk r egy kicsi vizet. Aztn beleteszem a fszereket is meg a fokhagymkat, az sszetrt srgarpt s zellert is. Majd ezt fzm addig, amg megpuhul a hs. Vgl pedig hozzadom a srtett paradicsom(levet) is. Majd ha kell, akkor mg megszom, s beleteszem a cukrot is vagy a mzet. Ksz is.
|
|
|