Bolognai
Hozzávalók:
- fél kg darált marhahús
- 1 doboz sűrített paradicsom, ami majdnem olyan, mint a paradicsomlé.
- egy fej vöröshagyma
- két fokhagymagerezd
- só, bors, oregano, bazsalikom, majoranna, rozmaring
- pici cukor vagy méz vagy mindkettő
- víz
- ici pici vörösbor
- egy sárgarépa (megfőzve külön: érdemes húslevesből kiszedni egyet, zeller: dettó) villával összetörve
- egy pici zellerdarab szintén villával összetörve
Elkészítés:
A marhahúst alaposan megmosom, hogy kimenjen belőle az az undi szín. Aztán egy nagyobb lábasba teszek egy pici olajat, meg vöröshagymát, megsózom, és megdinsztelem egy picit, ha kell öntök alá egy kis vizet, nehogy odaégjen. Aztán ráöntöm a darálthúst, újra megsózom, borsozom, és felöntöm egy deci vörösborral. Ráteszem a tetőt, és hagyom kicsit főni. Közben ha elfövi a vizet, öntök rá egy kicsi vizet. Aztán beleteszem a fűszereket is meg a fokhagymákat, az összetört sárgarépát és zellert is. Majd ezt főzöm addig, amíg megpuhul a hús. Végül pedig hozzáadom a sűrített paradicsom(levet) is. Majd ha kell, akkor még megsózom, és beleteszem a cukrot is vagy a mézet. Kész is.
|
|
|