Banános csirke
Hozzávalók:
- pici olaj
- egy fej vöröshagyma
- fél-1 kg csirkemell kockára vágva
- só, bors
- pici víz
- 3 db banán felkarikázva
Elkészítés:
A hagymát felkockázom, olajat öntök alá, picit megsózom, és megdinsztelem. Ha kell, öntök alá egy kevés vizet, nehogy odaégjen. Ha üvegesre sült, akkor ráburítom a felkockázott csirkét, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. Fehérre sütöm, majd egy kis vizet öntök alá. Ezután ráhalmozom a banánkarikákat, és puhára párolom. Néha nézegetem, nehogy odaégjen, és közben összetrutyizom egy favillával a banánt, így olyan lesz, mintha lenne neki valami mártásos tömör "leve". Ha puha a hús eloltom a gázt alatta. Kész is.
|
|
|